Za kilka dni ostatni dzień roku. Nie wszyscy spędzą sylwestrowy wieczór na balach, niektórzy pewnie zaproszą znajomych i bliskich do siebie. Proponuję potrawe, która na pewno wzbudzi zainteresowanie, o ile nie zachwyt. Znów zupa – powie ktoś, ale bardzo nietypowa i w sumie łatwa do przygotowania. Zupa – bulion rybny z chrupiącymi warzywami, ostrą papryczką i krewetkami.
Składniki:
Przepis w audycji, zapraszam do słuchania. Przy okazji będą także informacje o krewetkach, które można dostać w polskich sklepach.
PEPE
To audycja o rybach, ale nie tylko. Będzie także o ciekawych miejscach na południu naszego województwa, które warto odwiedzić, nie zabraknie zaproszeń na ważne, z punktu widzenia lokalnych społeczności wydarzenia, czasami pojawią się także przepisy na pyszne dania z ryb.
Krótko mówiąc... Ryby mają głos.