Skład:
Wykonanie:
Ziemniaki potrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku. Następnie dodać posiekaną w kosteczkę 1 cebulę, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, jajo i mąkę. Całość dokładnie zamieszać, w przypadku gdyby ciasto ziemniaczane było za rzadkie, można dodać mąki. Mięso mielone wymieszać z oregano, majerankiem, czosnkiem, cebulą oraz solą i pieprzem (najlepiej to zrobić na kilka godzin przed smażeniem, wtedy mięso jest smaczniejsze). Na patelnię z nagrzanym olejem wlewać cienko ciasto ziemniaczane, na to układać mięso rozpłaszczone na grubość 1cm i zalewać kolejną warstwą ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym i ogórkami kiszonymi.
Sponsorem audycji jest Karczma-Browar WRZOS w Ustroniu,
oferująca dania kuchni regionalnej i nie tylko.
Jak mało kto, mistrz Rączka poradzi - gotując i piekąc, barwnie rozprawiać o tym, co jest miłe dla podniebienia i żołądka.