Na naszej stronie używamy znaczników internetowych takich jak pliki cookie w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronach. W ten sposób technologię tę wykorzystują nasi Zaufani Partnerzy, którzy chcą dopasowywać reklamy do Twoich preferencji. Cookies to dane informatyczne zapisywane w plikach i przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (tj. twój komputer, tablet, smartphone itp.), które przeglądarka wysyła do serwera przy każdorazowym wejściu na stronę z tego urządzenia. Szczegółową informację na temat plików cookie i ich funkcjonowania znajdziesz pod tym linkiem. Pod tym linkiem znajdziesz także informację o tym jak zmienić ustawienia przeglądarki, aby ograniczyć lub wyłączyć funkcjonowanie plików cookies itp. oraz jak usunąć takie pliki z Twojego urządzenia. Rozumiem
Pozostajemy w temacie poświątecznym i mówiemy o jajkach, kurach, ich zaletach i wadach. Odwiedzamy miejsce, o którym każdy marzy, patrząc na temperaturę za oknem, czyli... palmiarnię. Jak się okazuje wcale nie trzeba pokonywać tysięcy kilometrów, aby poczuć się jak w tropikach a przy okazji poznać zupełnie inną przyrodę. Pochwalimy też strażaków w Pilicy za uratowanie pewnego... bobra.
Oczywiście w programie wybierzemy się ponownie po zdrowie w Beskidy, czyli Beskidzki Zielnik.
Wysypisko
Co tydzień, w każdy czwartek spotykamy się na naszym ekologicznym radiowym Wysypisku dźwięków, informacji i porad dotyczących życia w zgodzie z naturą, przyrodą, czystym powietrzem i ochroną środowiska. Nasze ekologicznie zakręcone dziennikarki: Katarzyna Głuch i Iwona Kwaśny razem z ekspertami z różnych dziedzin pokażą, a raczej pozwolą usłyszeć, jak sprawić, by nasze otoczenie było coraz czystsze, ładniejsze, bez niepotrzebnej chemii. Jak zapewniają – nie będą truć.
Na Facebooku pojawią się zdjęcia prezentujące niektóre z omawianych tematów. Jesteśmy też na stronie internetowej WFOŚiGW w Katowicach.
Audycja jest dofinansowana z środków
Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej