Radio Katowice
Radio Katowice / Rączka Godo i Gotuje
Pierś w szpinaku
12.03.2014
10:45:00

Pierś w szpinaku – 6 porcji.

Skład:

  • Pierś z kurczaka 80 dag
  • Szpinak 2 pęczki
  • Czosnek 4 ząbki
  • Przyprawa warzywna
  • Mleko 1 szklanka
  • Śmietana 18% 1 szklanka
  • Masło 8 dag
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

Piersi przepołowić wzdłuż. Następnie przyprawić solą i pieprzem. Mięso obsmażyć na lekko złoty kolor z obu stron na wcześniej rozgrzanej patelni z masłem. Szpinak blanszować można zarówno na maśle jak i małej ilości oleju. Po 3-4 minutach do szpinaku dodać przesiekany czosnek, przyprawę warzywną i pieprz. Następnie szpinak zalać mlekiem. Po odparowaniu mleka dodać śmietanę. Całość zagotować. Sosem śmietanowo-szpinakowym zalać obsmażone piersi z kurczaka. Wszystko razem podusić 5-10 minut.

PODAWAĆ Z PRAŻONYM RYŻEM Z KURKUMĄ.


 



Radio Katowice / Audycje / Rączka Godo i Gotuje
Rączka Godo i Gotuje
 
 
 
 

Jak mało kto, mistrz Rączka poradzi - gotując i piekąc, barwnie rozprawiać o tym, co jest miłe dla podniebienia i żołądka.

Zobacz także Rączka Godo i Gotuje

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA