Radio Katowice
Radio Katowice / Ryby mają głos
Pstrąg panierowany w migdałowych płatkach
04.04.2014
10:45:00

fot. Tomasz Krężelok

Pogoda sprzyja, czas więc wybrać się na ryby. Ja planuję łowić pstrągi. A jeśli już o tym gatunku mówimy, to czas też, by coś z tej smacznej ryby ugotować. Kilka dni temu pojechałem do Ustronia do Restauracji Sielanka, by tam, wraz z szefem kuchni Tomaszem Krężelokiem przygotować filet z pstrąga panierowany w płatkach migdałów z sosem z octu balsamicznego i miodu. Wyszło pysznie.

Potrzebujemy:

  • filet z pstrąga
  • płatki migdałów
  • mąkę
  • jajka
  • sól i biały pieprz
  • masło
  • oliwę z oliwek

Do sosu:

  • ocet balsamiczny
  • miód 
  • śmietanka 30%

Przepis w audycji.

Zapraszam do słuchania. PEPE


 



Radio Katowice / Audycje / Ryby mają głos
Ryby mają głos
 
 
 
 

To audycja o rybach, ale nie tylko. Będzie także o ciekawych miejscach na południu naszego województwa, które warto odwiedzić, nie zabraknie zaproszeń na ważne, z punktu widzenia lokalnych społeczności wydarzenia, czasami pojawią się także przepisy na pyszne dania z ryb.

Krótko mówiąc... Ryby mają głos.

Zobacz także Ryby mają głos

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA