Radio Katowice
Radio Katowice / Wiadomości regionalne
Czekolada z oscypkiem czy galaretka z pstrąga. Festiwal Czekolady i Słodyczy.
06.04.2019
15:00:00

fot. Jarosław Krajewski

Czekolada z oscypkiem, humusem czy galaretką z pstrąga – to tylko niektóre ciekawostki trwającego w Bielsku-Białej Festiwalu Czekolady i Słodyczy. 


Na rynku Starego Miasta można spróbować między innymi jak się robi praliny, stworzyć własne kompozycje, udekorować pierniki czy poznać historię samej czekolady.


— Przyjechało prawie 40 wystawców z Polski i Czech, pokazujemy to, co w słodyczach najlepsze — mówi organizator imprezy, Izabela Augustyn-Mrzygłód.




Impreza ma charakter otwarty. Jutro kulminacją dnia będzie wielki konkurs robienia i dekorowania tortów – stanie do niego 20 producentów. Słodkie wyroby można oczywiście nie tylko podziwiać, ale i kosztować.

Czekoladowa zabawa organizowana jest w Bielsku-Białej po raz czwarty, potrwa dziś do 19.00, a w niedzielę starobielski rynek zaprasza łasuchów od 10.00 do 19.00.

Autor: Jarosław Krajewski /pg/



Zobacz także Wiadomości regionalne

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA