Ekspert radzi: jak przygotować jedzenie na święta?

Okna umyte, dywany wytrzepane, pora zatem zajrzeć do przedświątecznej kuchni. Żurek, barszcz biały, mazurek i drożdżowa baba. Bez tych pyszności wielu z nas nie wyobraża sobie Wielkanocy. Sprawdziliśmy także, czy w koszyczku jest wszystko, co być powinno. A jeśli coś nie wyszło, o czymś zapomnieliśmy? 


Kulinarne SOS wysyłaliśmy dzisiaj do naszego radiowego specjalisty, Michała Bałazego.





Każdemu damy radę, to program, w którym specjaliści z różnych dziedzin podpowiadają, jak rozwiązywać problemy związane z przepisami, pracą, domem i rodziną.

Jakie mamy prawa i jakie obowiązki? Jak dbać o zdrowie i bezpieczeństwo najbliższych? Jak rozsądnie wydawać pieniądze i nie dać się oszukać? Jak dbać o samochód, ogródek i domowe zwierzęta?

Proste i przystępne odpowiedzi na te i inne pytania w Polskim Radiu Katowice.

Można także do nas pisać: damyrade@radio.katowice.pl.