Zapraszamy do "Warsztatu pod kasztanem", gdzie, jak się przekonamy, okres pandemii wcale nie oznaczał stagnacji. Nasi radiowi przyjaciele Agnieszka i Filip z Bytomia wykorzystali ten czas na założenie pasieki, przerabianie różnych rzeczy i budowanie małej infrastruktury w ogrodzie. Wszystko samodzielnie i ekologicznie, często dając rzeczom drugie życie. Jak wykorzystać w stu procentach zioła i przyprawy z kuchni, to kolejny temat naszej audycji. Opowiemy o tym na przykładzie pokrzywy, imbiru i rumianku. Na koniec jak zawsze przegląd ekologicznych wieści z kraju i ze świata.
Co tydzień, w każdy czwartek spotykamy się na naszym ekologicznym radiowym Wysypisku dźwięków, informacji i porad dotyczących życia w zgodzie z naturą, przyrodą, czystym powietrzem i ochroną środowiska. Nasza ekologicznie zakręcona dziennikarka Katarzyna Głuch razem z ekspertami z różnych dziedzin pokaże, a raczej pozwoli usłyszeć, jak sprawić, by nasze otoczenie było coraz czystsze, ładniejsze, bez niepotrzebnej chemii. Jak zapewnia – nie będzie truć.
Na Facebooku pojawią się zdjęcia prezentujące niektóre z omawianych tematów. Jesteśmy też na stronie internetowej WFOŚiGW w Katowicach.
Audycja jest dofinansowana z środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach. |
Za treści przedstawione w audycji dofinansowanej ze środków WFOŚiGW w Katowicach odpowiedzialność ponosi Redakcja.