Marnowanie jedzenia

Będzie o karpiach, które jak się okazuje są nie tylko zdrowe i smaczne, ale i przydatne nauce. Święta zbliżają się wielkimi krokami a wraz z nimi cała machina zakupów i gotowania. Będziemy zachęcać m.in. do tego, żeby do świąt podejść bardziej rozważnie i dobrze zaplanować zakupy. Tym bardziej, że pojawiły się najnowsze dane o marnowaniu jedzenia. W Polsce w koszu ląduje... uwaga... 5 milionów ton żywności. Zaprosimy także na felieton naszej eko-nastolatki. Jak co tydzień przekażemy też ciekawostki i informacje ze świata ekologii. 


 


Co tydzień, w każdy czwartek spotykamy się na naszym ekologicznym radiowym Wysypisku dźwięków, informacji i porad dotyczących życia w zgodzie z naturą, przyrodą, czystym powietrzem i ochroną środowiska. Nasze ekologicznie zakręcone dziennikarki: Katarzyna Głuch i Iwona Kwaśny razem z ekspertami z różnych dziedzin pokażą, a raczej pozwolą usłyszeć, jak sprawić, by nasze otoczenie było coraz czystsze, ładniejsze, bez niepotrzebnej chemii. Jak zapewniają – nie będą truć. 

Na Facebooku pojawią się zdjęcia prezentujące niektóre z omawianych tematów. Jesteśmy też na stronie internetowej WFOŚiGW w Katowicach.

 


wfosigw_400


Audycja jest dofinansowana z środków

Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej

w Katowicach