Z południa naszego regionu, poszukując specjałów z ryb, dziś przeniesiemy się do Katowic, by z szefem kuchni w restauracji "Zaklęty Czardasz" przygotować sandacza z jarzynami i pieczonymi ziemniaczkami.
Postanowiłem, że tym razem przepisu nie będę publikował na naszej stronie. Za to dla słuchaczy przygotowaliśmy małą kulinarną niespodziankę, o której powie Marek Mierzwiak, gospodarz dzisiejszego przedpołudnia w Radiu Katowice.
PEPE
PS. A sandacza jadłem i mogę powiedzieć, że to węgierski specjał co się zowie.
To audycja o rybach, ale nie tylko. Będzie także o ciekawych miejscach na południu naszego województwa, które warto odwiedzić, nie zabraknie zaproszeń na ważne, z punktu widzenia lokalnych społeczności wydarzenia, czasami pojawią się także przepisy na pyszne dania z ryb.
Krótko mówiąc... Ryby mają głos.