Przed tygodniem było o śledziu, dziś także. W audycji "Ryby mają głos czyli PEPE w kuchni" ciag dalszy rozmowy o śledziach i przetwowach z tej popularnej rybki. Będzie między innymi o śledziach w oleju oraz o śledziach marynowanych, które czasami w słoikach wyglądają na zmarnowane. Dzieki Ewie Dudziak z firmy "SoNa" w Koziegłówkach dowiedzą się Pańswto więcej na temat śledzika. A potem czeka nas przygotowanie śledzia opiekanego w zalewie octowej, co uczyni Filip Danielak z katowickiej "Ambasady śledzia".
Składniki:
A jak to zrobić? Posłuchajcie!
Pozdrawiam, Wasz PEPE
To audycja o rybach, ale nie tylko. Będzie także o ciekawych miejscach na południu naszego województwa, które warto odwiedzić, nie zabraknie zaproszeń na ważne, z punktu widzenia lokalnych społeczności wydarzenia, czasami pojawią się także przepisy na pyszne dania z ryb.
Krótko mówiąc... Ryby mają głos.