Co zrobić, gdy zapomnieliśmy zabrać z domu do pracy drugie śniadanie? To proste!!! W każdym sklepie spożywczym dostaniemy konserwy rybne, ser biały, szczypiorek, rzodkiewkę i przyprawy. Nic więcej nie trzeba do zrobienia smakowitej pasty rybnej, która znakomicie nadaje się na przekąskę przed obiadem. Wraz z Panią Katarzyną Bieniek, autorka publikacji "Jem ryby", przygotujemy pastę rybną ze szprotów w sosie pomidorowym. Polecam. Zakupy i przygotowanie zajmują 15 minut.
W rybnym alfabecie "s jak szprot". Zapraszam.
PEPE
To audycja o rybach, ale nie tylko. Będzie także o ciekawych miejscach na południu naszego województwa, które warto odwiedzić, nie zabraknie zaproszeń na ważne, z punktu widzenia lokalnych społeczności wydarzenia, czasami pojawią się także przepisy na pyszne dania z ryb.
Krótko mówiąc... Ryby mają głos.