Radio Katowice
Radio Katowice / Przepis na rybę i nie tylko
Mule w białym winie
02.01.2016
08:45:00

Mule to produkt, na który chcielibyśmy zwrócić uwagę. Okazuje się, że są raczej łatwe w przygotowaniu. Należy jednak zwrócić uwagę na ich świeżość. Otwarte mule przed ugotowaniem nadają się do kosza, podobnie jak te zamknięte po ugotowaniu. Po tej małej dawce wiedzy czas przygotować mule duszone w białym winie.

Składniki:

  • mule
  • cebula
  • czosnek
  • masło
  • chili w płatkach
  • białe wytrawne wino
  • koper włoski
  • koperek
  • skórka z limonki.

Przepis w audycji.




Radio Katowice / Audycje / Przepis na rybę i nie tylko
Przepis na rybę i nie tylko
 
 
 
 

W grudniu i styczniu zachęcać będziemy do jedzenia ryb i owoców morza. Wraz z gośćmi mówić będziemy o wartościach odżywczych ryb i owoców morza, o tym, jak rozpoznać czy są one świeże i bez obaw można je spożywać. Będą przepisy na potrawy z ryb i owoców morza. Zaczynamy od potraw z karpia, ale nie zabraknie także muszli św. Jakuba czy muli. Zaprasza Piotr Pagieła.

Zobacz także Przepis na rybę i nie tylko

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA