Dzisiaj spróbujemy zatrzymać smak lata. W tym celu przyjrzymy się nieco bliżej procesowi mrożenia żywności, oraz roli zamrażania w przechowywaniu produktów, zapewniania ich różnorodności i wygody w użyciu do procesów kulinarnych. Czy mrożenie wpływa na jakość? Czy istnieją produkty, których nie wolno zamrażać? Jak długo można trzymać żywność w zamrażarce? Jak ją odpowiednio do tego przygotować i jak ją później rozmrażać? Naszym gościem jest dietetyk i edukator żywnieniowy - Magda Sierny.
Każdemu damy radę to program, w którym specjaliści z różnych dziedzin podpowiadają, jak rozwiązywać problemy związane z przepisami, pracą, domem i rodziną.
Jakie mamy prawa i jakie obowiązki? Jak dbać o zdrowie i bezpieczeństwo najbliższych? Jak rozsądnie wydawać pieniądze i nie dać się oszukać? Jak dbać o samochód, ogródek i domowe zwierzęta?
Proste i przystępne odpowiedzi na te i inne pytania w Polskim Radiu Katowice.
Można także do nas pisać: damyrade@radio.katowice.pl.