Uczniowie techników i branżowych szkół zawodowych uczących się w zawodach gastronomicznych wzięli udział w największym w województwie śląskim konkursie kulinarnym.
Wydarzenie zorganizowane w sosnowieckim Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego jest nie tylko okazją do rywalizacji na polu kulinarnym, czy rozwoju zainteresowań gastronomicznych. Pozwala także na wyłonienie młodych talentów kulinarnych i otwiera ścieżkę do kariery w wyczynowym przygotowywaniu potraw. Hasło przewodnie tegorocznej edycji to "Ryba w roli głównej". Pierwsze miejsce w VI Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym Uczniowskie Inspiracje Kulinarne 2021/22 zajęli uczniowie z Jastrzębia Zdroju: Piotr Hadalski i Konrad Rusin. Jakie kulinarne dzieła powstały próbowała podejrzeć reporterka Radia Katowice Katarzyna Herbuś.
Relacje reporterów Polskiego Radia Katowice to tak naprawdę to program Państwa – naszych Słuchaczy.
Mamy nadzieję, że przez kontakt mailowy, telefoniczny lub za pośrednictwem portali społecznościowych będziemy bliżej tych miejsc regionu, które do tej pory odwiedzaliśmy z mikrofonem rzadko lub wcale. Na pewno częściej będziemy w Subregionie Zachodnim, wyjedziemy z dużych miast i poza Aglomerację.
Nowe dźwięki, nowe głosy, ale doskonale państwu znane z anteny Polskiego Radia Katowice. Zapraszamy na dźwiękową podróż z naszymi reporterami.
Chcesz, by nasz zespół zajął się twoją sprawą?
Czekamy na Wasze maile! reporter@radio.katowice.pl