Koncert KSW. BOGUBOOGIE. Radiosesja

Zespół KSW – autorskie teksty chwytające za głowę, ilustrowane chwytającą za nogi muzyką, wyrastającą z tradycji country, bluesa oraz folku, przefiltrowaną przez osobiste fascynacje członków zespołu, który tworzą cztery osobowości: Chiro Chirowski - Pseudograjek Wierszokleta, Krzysztof Wydro - Wir2Oz, Paweł Jurczyk - Dr Cyja, Mateusz Mrugacz - Zrównoważony Perkusista.

Polskie Radio Katowice, Studio Koncertowe im. Jerzego Haralda, sobota, 10 września 2022 r., godz. 17:00.

Osiągnięcia:
- Zespół roku wg BLUES TOP 2020
- Płyta „ŻYWIOŁY” w ankiecie kwartalnika „Twój Blues” BLUES TOP 2019 została płytą roku.
- Laureat Festiwalu Rawa Blues 2018
- Wyróżnienie na festiwalu „Kwiaty na Kamieniach” 2018
- Wyróżnienie na festiwalu „Blues na Siewierskim Zamku” 2017
- Nagroda Publiczności na festiwalu „Las, Woda i Blues” 2016 

Dyskografia:
- „KUNDEL” 2016
- „ŻYĆ ALBO RZYĆ” 2017
- „ŻYWIOŁY” 2019 

oficjalny bootleg ;)
„Live In Ciechanów” 2020
„BOGUBOOGIE” 2022



Radiowe Wydarzenia