Pasztet z karpia w galarecie

fot. Piotr Pagieła

Po odłowach i wizycie w magazynach, gdzie karpie czekają na Wigilię, postanowiłem zaproponować coś na ząb. Moim mistrzem, a w zasadzie mistrzynią, jesli chodzi o potrawy z karpia jest Pani Anna Kroczek, która swego czasu oczarowała jurorów konkursu na najlepsza potrawę z ryb słodkowodnych w Skoczowie, karpiem w szaliku. Tym razem cos zupełnie innego, ale bardzo smacznego. Zapraszam do słuchania.

Przepis w audycji.
PEPE



To audycja o rybach, ale nie tylko. Będzie także o ciekawych miejscach na południu naszego województwa, które warto odwiedzić, nie zabraknie zaproszeń na ważne, z punktu widzenia lokalnych społeczności wydarzenia, czasami pojawią się także przepisy na pyszne dania z ryb.

Krótko mówiąc... Ryby mają głos.

Ryby mają głos