Skład:
Wykonanie :
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki (ok. 0,5 cm) i ugotować w osolonej wodzie (ok. 10 minut). Szynkę i cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć na oleju. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Układać warstwami: ziemniaki posypane solą, pieprzem i tymiankiem, szynka z cebulką, ser żółty. Ostatnia warstwa ma być z ziemniaków. Na samą górę, 10 minut przed końcem, wlać jogurt zmieszany z jajami i mąką pszenną, zapiec na złoty kolor. Zapiekankę piec około 35 minut w 200 stopniach C.
Sponsorem audycji jest Karczma-Browar WRZOS w Ustroniu,
oferująca dania kuchni regionalnej i nie tylko.
Jak mało kto, mistrz Rączka poradzi - gotując i piekąc, barwnie rozprawiać o tym, co jest miłe dla podniebienia i żołądka.